top of page

Utstillerne

I år er målet å få med 40 utstillere av kvalitetsprodukter. Vi er langt på vei, og det kommer flere hele tiden, ettersom de oppfyller kravene. Gled dere; her blir det stort mangfold og høy kvalitet. Nedenfor er utstillerne våre kort beskrevet i alfabetisk rekkefølge, med navn, hvilke produkter de leverer og litt om tankene bak virksomhetene deres, både for bøndene, bearbeiderne og distributørene. Hvis du trykker på knappene til den enkelte utstillers navn blir du satt over til vedkommendes hjemmeside for de som har det.

ASKER-PRODUKT smørbrød-3426.jpg

Selv om Asker Produkt også lager nydelige skilt fokuserer vi her på deres påsmurte snitter, smørbrød, wraps, salater, kaker og annet til kunder i Asker og Bærum! Og vi heier på Asker Produkt for deres innsats med inkluderende arbeidsplasser, med en fantastisk stab!

Asker Produkt stiller ut sammen med søster-bedriften Den Glade Baker på Mat:Beat 2024

Bakkal - Interiør 5.jpg

Kolonial, Landhandler, Delikatesse, Gaver, Interiør, Økologisk, Firmagaver; dvs nesten alt

Man - Fre 10-18      Lør 10 - 17      Søn 11 - 17

I Bakkal's gourmetbutikker i Heggedal, på Rortunet og på Rykkin finner du oster, konfekt, spekemat, kaffe, olivenoljer, lakris og annet snadder​​​​​​​​​​​

Bakkal - NordicLiving02_edited.jpg
Biodynamiske grønnsaker fra Bergsmyrene gård  - og så gue agurker.JPG

Foto; AnneMa Buvik Mat:Beat 2023

På Kana ved Holmsbu dyrker Severin Romer Iversen biodynamiske grønnsaker med immelsk smak som Michelin-restauranter benytter seg av. 

Hver sommer kommer det dyrkningsentusiaster fra hele verden for å lære om hvordan Bergsmyrene gjennomfører biodynamisk dyrking. Her tilføres det intet kunstig jødsel, men de har et begrenset dyrehold på gården for å få naturlig gjødsling av jorden som det dyrkes i.

Og resultatet blir himmelsk sprø grønnsaker.

BIFFGÅRDEN PÅ HOLMSBU - 363382579_150170941442107_2144325825848687086_n.jpg

Limousinyrne på Biffgården

med matmor Tonje Ouff

I Skjøttelsvikveien i Kana gresser det store flotte og fredelige Limousinkyr. Denne storferasen fra Frankrike har særs korte muskelfibre, som gir et meget mørt kjøtt. På Mat:Beat 2023 var kalv ytrefilet fra Biffgården råvaren til hovedretten under Gourmetmiddagen på lørdagskvelden under festivalen. Og vi ble ikke skuffet!

I tillegg til kalvekjøtt leverer Biffgården kalveskinn og vedprodukter.

Cafe Plenum - med deilig bakverk, bakt på Hurum mel fra Hurum Mølle.JPG

Forventningsfulle kunder

Foto; AnneMa Buvik Mat:Beat 2023

Håndtverksbakeriet Cafe Plenum serverer enkle frokost- og lunsj-retter med søte fristelser og varme drikker i en atmosfære som er så koselig. Her vil du trives. Håndtverksbakeriet i Slemmestad og nabolagscafe i Heggedal med surdeigsbrød. saftig gjærbakst og deilig lunsj hele uka.

Her bruker de topp mel fra Hurum Mølle, og det kjennes på smaken!

DEN GLAE BAKER - her-er-kjokkengjengen.jpg

Hos Den Glade Baker på Strøket i Asker får du mat og bakervarer som du kan spise på stedet eller ta med deg hjem, og her møter du en vennlig og service-innstiltbetjening som bare ønsker at du skal bli topp fornøyd!

Den Glade Baker er blitt en del av Asker Produkt og på Mat:Beat stiller de ut sammen.

Den Gyldne Bønne - Kafftre.jpg

Deette er en familiebedrift som er stolte over å kunne levere nybrente spesialiteter fra hele verden. De retter seg først og fremst mot bedrifter, men via nettbutikken og forhandlere over hele landet leverer de også meget god kaffe og te til privatmarkedet også! De importerer all rå kaffe selv og tilbyr både lyse og mørke typer, single estates og blandinger.

Egge Gård - 310109487_438926391716811_7328176791473467281_n.jpg

Egge gård ligger sydvendt i Lierdalen med 20.000 epletrær som bader i solen og gir omlag 100 tonn med epler som de dyktige mannskapene på Egge gård forvandler til de nydeligste alkoholfrie og alkoholholdige drikker. Bare smak f.eks. Iseple!

Fiori Blomster - IMG_9563.webp

Fiori Blomster dyrker sine vekster økologisk, og det må til siden spesialiteten er SPISELIGE blomster, men her får du også de friskeste salater og adre matvester, dyrket fram helt uten stoffer vi helst ikke vil få i oss eller i barna våre.

I sommerhalvåret tilbyr de også økologiske snittblomster. De tilbyr også flere spennende kurs i løpet av året; såkurs, dyrkingskurs, bukettbinding, kranskurs og mye mer. Ta en tur til Fiori Blomster på Vollen, med den vakre beliggenheten over Oslofjorden.

Frøya Gourmet - Fiskebåt.webp

På vei hjem med dagens fangst

Frøya Gourmet AS er et fiskemottak ytterst på Trøndelagskysten. Her har folk livnært seg av fiske og fangst siden tidenes morgen. På Frøya gir deres lokale fiskere dem tilgang til alt som havet har å by på av delikatesser. Frøya Gourmet leverer kortreist sjømat av høyeste kvalitet til private i Midt-Norge og på Østlandet, og til utvalgte restauranter.

Grini Hjemmebakeri med sin Citroen foodtruck.JPG

To blide søstre i Grini's FoodTruck

Foto; AnneMa Buvik Mat:Beat 2023

Kate er helikopterpiloten som gjorde hobbyen til levebrød. Hun elsker å bake, og blir oppriktig glad når hun ser hvilke gleder hennes kaker gir. I det som en gang var en stall setter de nå sin ære i å trylle frem de deiligste kransekaker, mandelroser og andre godbiter. I bakeriet dyrker de solid håndverk og bruker råvarer av topp kvalitet for å få det beste resultatet.

HANCOCK - OIP.jpg
HANCOCK - last ned.jpg

Hancock er en etablert merkevare innenfor konditoribransjen for kunder som ser verdien i kakekunst, smak og design. Deres visjon er å skape et konsept med inspirasjon fra de nyeste kake-trender i New York, London og Australia. De ønsker å skape noe som ikke bare appellerer til smakssansene, men alle sansene, uansett alder og kjønn. I 2020 feiret de 10 år og har et bredt sortiment med eksklusive kaker, bryllupskaker, makroner, doughnuts og andre søte fristelser.

HEGGEDAL LYSSTØPERI - 372978273_214627998252300_8562279831732082151_n.jpg
HEGGEDAL LYSSTØPERI - 383158102_231891736525926_8292096140074925396_n.jpg

Håndstøpte lys produseres i Heggedal Fabrikker på feltarbeidets rusfrie arbeidstreningsplass. De som står utenfor arbeidslivet får tilbud om arbeids-trening 5 timer om dagen 2 - 4 dager i uken. Alle som jobber på lysstøperiet får tett oppfølging. Det er plass til 5 arbeidere hver dag.

Heggedal Lysstøperi er Norges største produsent av alterlys og produserer ulike typer lys til kirker og private.

I likhet med flere av våre andre utstillere er ikke Kirkens Feltarbeid som eier Heggedal Lysstøperi innstilt på å maksimere profitt, men på å maksimere enkeltskjebners rett til et verdig liv 

Kjølseth Etasjefat_edited.jpg

Henning og Wenche lager noen nydelige etasjefat som de selger for 250 - 700 kr avhengig av størrelse og antall etasjer.

Bedre ramme rundt dine kaker og godsaker kan du ikke få, med slike klassiske kakefat

HurumHonning - Bua.jpg

Honningbua på en av Askers største arbeidsplasser er åpen alle dager 08 - 20. Her finner du resultatet av alle de flittige bienes produksjon av flere ulike honninger, så det er noe for hver smak.

Lynghonningen deres fikk sølvmedalje i NM 2023.

I bua finner du også honning-klubber, kniver og trefjøler laget i Asker. Flotte gaver!

Nydelig honning, utstyr til birøktere og for behandling av honning.

Vi skal benytte produktene fra HurumHonning til søting av teen til angenem styrke och smak under vår "Ettermiddags Te i Rododendronhagen" 31 mai

Hurum Mølle med næringsrikt, lokalt korn og interessant foredrag om mel.JPG

Utsøkt mel fra vår lokale mølle

Foto; AnneMa Buvik Mat:Beat 2023

Mølla på Klokkarstua er bygdas eneste mølle, og lager flere meltyper basert på kvalitetskorn av spelt, hvete og rug fra Værby Gård.Melet får du kjøpt i møllebutikken i tillegg til produkter for hus og hage. Melet selges også fra flere andre utsalg i kommunen, også på Cafe Plenum som bruker Hurum Mel i sin bakst. Hurum Mølle er også en lokal mølle for gårdbrukere i distriktet.

Festivalsjefen bruker Hurum Mel i sin egen bakst og du kjenner forskjellen på melet i smaken!

Kim Rudis Røykeri - OIP.jpg

Kim Rudi's Røykeri holder til i Florø. der røyker de fisk og kjøtt på gamlemåten. Produktene deres spenner fra røkt ost og fisk til bacon og syltet løk.

De har lang erfaring og lidenskap for å røyke og tilberede mat. 

Her får du kortreist røkt fisk og kjøtt fra Florø, røkt til perfeksjon.

Løvli skoghage - Sopp.jpg

På Løvli Gård driver de en aldeles skjønn skoghage hvor de høster det naturen gir oss. Her kan du få deilig honning og de deiligste grønnsaker dyrket i skogbunnen, og jordbær i sesongen. Og når sesongen er inne kan du få deilige sopper på Løvli Skoghage, alt etter som eierne av Løvli finner dem, men HVOR de finner soppene får vi ikke vite.

De spinner også garn fra norsk spælsau som beiter på Krokskogen, og frger selv garnet med naturfarger.

Mamas Mat - OIP.jpg
Mamas Mat - MamasMat_matlaging_4750.webp

Mamas Mat er en del av  Moving Mamas;

dom begynte med konseptet "Vi ansetter ikke for å sy, men syr for å ansette"

Moving Mamas tilbyr mange tjenester som alle går ut på å bringe innvandrerkvinner ut i arbeidslivet. Det siste skudd på stammen er Mamas Mat. Hvis du har en bedrift med 30 ansatte eller færre uten kantine, kommer mamasene til deg med sunn og bærekraftig lunsj, og gjerne helvegansk, om du vil.

Her er et virkelig bærekraftig initiativ som fortjener vår støtte.

MS Donna - Kjell Olav Rugseth - 656538.webp
Lofotfisk - Kongekrabbeklør.jpg
MS DONNA - Paralithodes camtschaticus 06-15 (9).jpg

MS Donna hadde sin start i 2010 i Nesseby i Finnmark, med fiske etter kongekrabbe og annet fiske. Ut fra den kunnskapen startet Kjell Olav Rugset opp i Asker i 2016, med formål å utnytte hele kongekrabben som matressurs. Ut fra dette tilbyr han nå  herlige stykker av Kongekrabber og Snøkrabber. her kan du kjøpe klør på typisk 400 g eller andre stykker. I havet i våre nordligste fylker har bestanden av kongekrabber økt så mye at de gir økosystemet slagside.

Det er derfor positivt at vi spiser av denne store bestanden som oppsto utilsiktet ved at russerne flyttet noen kongekrabber fra Kamsjatka uten å tenke på at de ikke hadde naturlige fiender her.

Nå har Kjell Olav Rugseth solgt MS Donna til Harald Dahl i VAAG. Sammn skal selskapene ut i verden med det beste som finnes av skalldyr fra det kalde, friske vannet i Nord-Norge.

NORGESCHILI - wp-1617046304647-scaled.webp

Resultatet når overdreven interesse for chili møter er pølsemester

NorgesChili - Iskrem.png

Norgeschili har sammen med Ertnes Kjøtt i Moss lansert en serie pølser for den som er glade i sterke saker. De har for tiden pølser med habanero, scorpion-chili og de såkalte Dogs of Pain, med scorpion- og carolina reaper-chillier. Dette er tjukke og gode pølser, ikke de tynne greiene som større aktører pøser ut i markedet. De føles faste og fine før de legges på grillen.

NorgesChili har i stigende grad introdusert forskjellige matprodukter i kombinasjon med chili. De kombinerer gjerne med forskjellige typer chili for å få forskjellige styrker. Derfor kan milde og sterke produkter av samme type smake forskjellig.

En av de senere nyhetene fra NorgesChili er softis med chili. Det må være en interessant kombinasjon fordi yoghurt eller fløte ofte benyttes til å lindre den brennende effekten av sterke chilier.

En av de nyeste satsingene;

softis med chili

Orangeriet - 433959047_728609139419021_3026701692379206340_n_edited_edited.jpg

I Orangeriet finner du:
- Alt av blomster og blomsterarbeider til hverdag og fest!
- Et suverent utvalg grønne planter!
- Kvalitetsplanter som egner seg for norske hager og grøntanlegg!
- Og en hel del andre fine ting til hjem og hage!

De leverer også spiselige blomster

Siam Sushi - OLC.jpg

De serverer herlig sushi og smakfulle thailandske varmretter, alt tilberedt av våre profesjonelle kokker fra Thailand, både som take-away eller for å spise i restauranten. Festivalsjefen har spist sushi på en av Tokyos beste sushirestauranter, i San Fransisco, London og Oslo, men de kommer ikke i nærheten av den smaksopplevelsen jeg har hatt med Thailandsk sushi i Heggedal!

Siam Sushi stiller på Mat:Beat med uteservering med alle rettigheter.

Siam Sushi - matbeat17.jpg
Soppkompamiet - Vinner av Årets Grønne i 2022.webp

Soppkompaniet på Spydeberg har vunnet prestisjetunge priser for sine produkter.

De selger alt som skal til for å dyrke egne luksussopper hjemme hos deg selv, som økologisk Donko Shitake.

Med Spray & Dyrk-sett fra Soppkompaniet kan du dyrke frem eksotiske sopper selv, og høste når det passer seg. Dette er et godt supplement til soppturer i skogen, som du absolutt bør fortsette med. Det ene utelukker ikke det andre!

Gratis hesteriding for de små.jpeg

Hesteriding for de minste

Foto; AnneMa Buvik Mat:Beat 2023

Også i år stiller jentene i Torgunrød Stall opp med hestene sine for å gi barn på 7 år og yngre en gratis ridetur på Heggedal Hovedgård under Mat:Beat.

Det stråler i øynene på de små barna når de kjenner at de mestrer det snille dyret under seg, med hestejentene som leier de små hestene trygt ved siden av. Selv om Heggedal Hovedgårds Venner betaler hestejentene for innsatsen, kan du gjerne gi dem en ekstra skjerv til forkassen til hestene med Vipps.

matbeat10.jpg

Frode dreier nydelige tallerkener og bestikk i edeltre, og ser også på muligheten av å dreienydelige 3 etasjes etasjefat i Hovedgårdens egen design. Her blir det utvikling framover.

Følg med!

Nystekte vafler med syltetøy.webp

Heggedal Hovedgårds egen kjøkkengruppe som serverer de herligste nystekte vaflene med syltetøy og rømme og kaffe eller mineralvann til. Og kaffen den kjøper vi selvfølgelig fra Den Gyldne bønne!

Vesttrål - 118595499_112006563958172_7331350494367422236_n.jpg

Grytidlig hver morgen drar Vesttrål ut Oslofjorden og kommer tilbake med nykokte, ferske reker rett fra Havet.​ Rekene selges ut fra brygga på Vollen Marina. På Mat:Beat kan du gjøre avtale om å hente rekene på Vollen Marina og eventuelt forhåndsbetale.

Italiensk Iskrem - OIP.jpg
Italiesnk Is - th.jpg

Ord er overflødige; her løper bare tennene i vann.

Deilig italiensk is som smelter i munnen, mens smaken dynker alle smaksløkene.

Vitos Italiensk Is - OIP.jpg

Wettre Bryggeri brygger mye godt, fra forskjellige øltyper til akevitt og konjakk. Og de har Kråka pub.

På Mat:Beat 2024 ser vi på å mathce lammepølser og lammeskanker  med Øl fra Wettre Bryggeri til Gorumetaftenen Lørdag 24 august kl 19:00

Wettre Bryggeri - Logo.png
Wettre bryggeri - 434408463_922870093176783_4839629935777409359_n.jpg

Vi kommer tilbake med bilder av Ludvig Samsing Wieses keramikk

Ludvig Samsing Wiese - 460577_4602271731378_1595141711_o.jpg
bottom of page